dijous, 19 de febrer del 2015

Pilota d'Or 2014

Ronaldo, Pilota d'Or 2014


El premi de la Pilota d'or, que es concedeix anualment al millor jugador de futbol del món, així com al millor entrenador/a d'equips masculins com femenins, és un  premi individual.

L'actual guanyador del premi masculí per segona vegada consecutiva i tercera en total, va ser Cristiano Ronaldo, el jugador portuguès i jugador del Real Madrid. Ronaldo va guanyar aquest premi despres d'aconseguir amb el seu equip l'esperada "desena" Champions League i la Copa Mundial de Clubs i, individualment, el premi a la Bota d'or, gracies als seus 31 gols en 30 partits. També cal recalcar que va batre el rècord de gols en una edició de la Champions.

Els altres finalistes van ser l'argenti Lionel Messi i l'alemany Manuel Neuer. El crak del F.C Barcelona, que malgrat les lesions que van condicionar el seu any, va acabar la lliga 2013/14 amb 28 gols, amb la seva selecció va arribar a la final de la Copa Mundial de la Fifa Brasil 2014, amb la qual va anotar 4 gols i la pilota d'or del Mundial. D'altra banda, l'indiscutible porter de la selecció alemanya, actual campiona del món, es jugador del Bayern de Munich, l'equip mes llorejat del futbol germànic. Amb les seves brillants intervencions, Neuer va resultar el jugador mes important en la conquesta de la Copa Mundial de la Fifa. 

En la nostra opinió, el guanyador del premi va ser just, ja que se'n valoren les fites individuals i col.lectives i, en aquest cas, l'estrella portuguesa mereixia el guardó. Tot i que cal emfasitzar que Neuer també s'ho mereixia, ja que va ser campió del Món i semifinalista de la copa d' Europa.

 I, per finalitzar, una anècdota: a la gala en què es lliura la Pilota d' Or, Ronaldo va tancar el seu discurs d'agraïment amb un crit de guerra. Aquesta acció va sorprendre tothom i fins i tot va crear controvèrsia, però de fet no cal fer-hi gaires voltes: és el crit del seu equip quan marquen un gol.



    David Torrado
Ivan Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió