divendres, 15 de gener del 2016

Conferència i col·loqui de bioinformàtica a l'escola Jardí


El dia 18 de novembre del 2015, va venir a l'escola en Narcís Fernández Fuentes, un bioinformàtic amb una carrera molt prometedora relacionada amb la biologia, la tecnologia i la bioinformàtica, el qual va oferir una conferència sobre la bioinformàtica als alumnes de 3r i 4t d'ESO.




La bioinformàtica és un camp interdisciplinar que desenvolupa mètodes i instruments del software per a entendre les dades biològiques. Per exemple, per a poder saber com es formen les proteïnes, necessiten ajuda dels ordinadors per veure com és la proteïna i la forma que té. La bioinformàtica fa investigacions a nivell genètic; és a dir, que es fa a nivell de la cèl·lula, les proteïnes i l'ADN. Ajuda a entendre algunes malalties com la SIDA i el càncer, i intenta trobar-ne cures.

En Narcís Fernández va parlar sobre la seva dedicació, sobre els seus objectius, i sobre el procés de la seva vida acadèmica. Ell treballa amb la síntesi de proteïnes i per tant ha estat un dels temes més destacats de l'exposició, també ens van comentar que les seves investigacions solen durar a la vora de dos anys.

Va explicar-nos tot el procés de la bioinformàtica de manera poc tècnica, perquè tothom pogués seguir la conferència de manera dinàmica i, de tant en tant, feia preguntes als oients per comprovar que enteníem tot el que ell ens exposava. 

La conferència anava dirigida a un públic interessat en les ciències com els alumnes de l'itinerari científic de 4t d'ESO, per a qui va resultar molt profitosa.



Miriam Carné i Anna Canturiense

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió