divendres, 3 de juny del 2016

Una proteïna provoca Parkinson

Una proteïna provoca la propagació de patologies i la mort de les neurones dopaminèrgiques en animals sans i és al darrere de la malaltia del Parkinson. 


Segons un estudi d'investigadors de la Facultat de Medicina Perelman de la Universitat de Pennsilvània (Estats Units), publicat a la revista "Science", aquesta proteïna es transmet entre cèl·lules i provoca la mort de les cèl·lules nervioses.

La seva línia d'investigació també conclou que aquest tipus de progressió de la malaltia és una via comuna per a qualsevol altre patologia neurodegenerativa com l'Alzheimer.

El Parkinson és una malaltia crònica i degenerativa del sistema nerviós que es caracteritza per falta de coordinació, rigidesa muscular i tremolors, els seus símptomes són els següents: El tremolor en repòs, la lentitud de moviments, rigidesa muscular i trastorns posturals.

Els investigadors van trobar que, en els ratolins sans, una sola injecció del sintètic misfolded a-Syn fibril conduïa a la transmissió, cèl·lula a cèl·lula, de les proteïnes patològiques a-Syn i la formació de grups de a-Syn de Parkinson, coneguts com cossos de Lewy, en regions interconnectades del cervell. A més, els ratolins injectats van donar resultats pitjors a les proves d'habilitats motores de la força d'agafada, equilibri i coordinació en comparació amb els animals sans del grup de control.

Aquesta descoberta pot suposar un gran avenç, ja que a partir del descobriment de l'origen de la malaltia es podran iniciar noves vies d'investigació per trobar-ne una possible cura. Ara caldrà trobar la raó per la qual es forma aquesta proteïna, i, a partir d'aquí, es podrà cercar una possible forma de prevenir-la; és a dir, d'evitar que es formi o, si més no, d'evitar que acabi generant aquesta malaltia tan greu.
David Sabaté i Abel Esteban

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió