dijous, 31 de maig del 2018

Recomanacions literàries

Triar un llibre pot ser complicat per la quantitat que se n'editen cada any. Presentem 5 novel·les molt interessants que poden ser una bona opció de lectura per a adolescents.


Atrévete a enamorarte - Estelle Maskame


Novel·la classificada per a majors de 14 anys, de l’autora de l'exitosa sèrie YOU, Estelle Maskane. En aquesta obra, ens trasllada a la gran pregunta: ¿Arriscar-se a perdre-ho tot per viure una cosa que podria ser màgica o deixar-ho passar?



La chica invisible – Blue Jeans


Aquesta novel·la de Blue Jeans ha estat una de les més venudes d’aquest Sant Jordi 2018; Blue Jeans ha deixat enrere les històries d’amor i ha sortit de la seva “zona de confort” per escriure una obra de misteri; tot i això ho ha fet sense oblidar les trames juvenils que l'han portat a ser l’escriptor que és.

L'obra tracta diversos temes com l'ús de les xarxes socials, el nostre paper en la vida dels qui en envolten, el valor de les paraules, el respecte per un mateix, el bullying, el paper de la premsa en l'actualitat, la comprensió de les diferències, l'espectre de l'amor...


Todo lo que fuimos – Alberto Villareal

La poesia també està destinada per al públic juvenil i un dels llibres més destacats de 2018 és Todo lo que fuimos, del mexicà Alberto Villarreal.

A través dels seus poemes un pot endinsar-se en l'amor, novament, en la infinitat de matisos que s’experimenten quan s’estima, en la plenitud i en el dolor de ser estimat o d'haver-ho desitjat. Un llibre ple de poemes acompanyats d'il·lustracions i jocs tipogràfics, que són la combinació perfecta per a tot el contingut que li dona vida.


Ahora que ya bailas – Miguel Gane




Neixes, creixes, estimes, et trenquen, aprens i no mors fins que algú deixa d’estimar-te. Aquests poemes són la història d'Ella, que va ser silenciada perquè els seus crits ressonaven massa alt. Ella, qui va deixar de ser seva perquè qui havia d'alliberar el seu somriure, la va acabar engabiant i aixafant contra l'asfalt. Sola, va ser capaç d’aixecar-se, de mirar a la cara el seu passat i dir-li: «No m'has vençut, sóc indestructible».

Ara que ja balles, el món sencer es quedarà als teus peus i on abans hi havia silenci ara hi haurà música. La teva.


La Puerta del bosque – Melissa Albert

Primera novel·la de Melissa Albert, una editora i fundadora d'un bloc juvenil que ha escrit per a editorials i diverses publicacions. És el primer llibre d'una saga, la continuació de la qual es publicarà el proper any.

La protagonista és Alice, una noia que ha passat la major part de la seva vida d'un lloc a un altre a causa de la mala sort que l’acompanya sempre, al cap de poc d’haver-se instal·lat en una nova ciutat. La mort de la seva àvia materna la farà recuperar l'esperança que finalitzi la seva mala sort, però un esdeveniment inesperat, l'obligarà a endinsar-se al bosc on van néixer les històries de la seva àvia per conèixer-ne l'origen.

Alice Oliver

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió