dijous, 11 de març de 2021

Crítica literària: Els aventatges de ser un marginat, d'Stephen Chbosky

 

La sort de sentir-se infinit

            De l’institut, les festes, la família i dels seus nous amics ens parla en Charlie. Escriu desordenadament, per mitjà del seu diari. Les seves cartes no sembla que tinguin un fil continu: alterna la narració de fets actuals amb records de quan era més petit, escrivint de la mateixa manera que parla.

            Però, a mesura que llegim els seus dies, ens adonem que a qui escriu és a nosaltres; poc a poc anem entenent la seva visió de la vida, la seva sensibilitat i empatia i descobrim els records que més l’aterren. Les seves cartes van acompanyades de referències de cançons, llibres i pel·lícules que fan que ens puguem apropar a ell o fins i tot identificar-nos-hi. En Charlie comença a escriure perquè té ansietat i sent que no té el suport de ningú. Una sèrie de fets faran que el noi esclati i la seva família se’n assabenti del trauma que té.

            Els avantatges de ser un marginat no és l’habitual novel·la adolescent, va més enllà dels prototips de popular i inadaptat. Realment, el protagonista ens demostra la sort que tenim de ser diferents i de sentir-nos infinits. Stephen Chbosky, l’autor del llibre, ha aconseguit arribar al cor dels que hem llegit la novel·la.

 Per Helena Garcia 


Cap comentari:

Publica un comentari

Deixa la teva opinió