dimecres, 18 de febrer del 2015

Saps què llegir?...

Divergent, una trilogia de ciència ficció

"Una sola elecció pot transformar-te, una sola elecció pot destruir-te’’


Divergent és una trilogia per a joves i adults, d'aventura i ciència ficció, escrita per Veronica Roth. La formen els títols: Divergent, Insurgent i Lleial, i té un caire similar a la saga Els jocs de la fam de Suzanne Collins. 

L'obra se centra a la ciutat de Chicago, on, per arribar a la pau després de la guerra, es decideix agrupar-ne els habitants en diferents faccions: Cordialitat, per a les persones pacífiques; Erudició, per als més intel·ligents; Veritat, per a les persones que odien la mentida; Abnegació, contra l'egoisme, i, finalment, contra la covardia, Gosadia

La història és protagonitzada per Beatris, una noia de setze anys, que, com tots els nois i noies d'aquesta edat han d'escollir si volen pertànyer a la facció dels seus pares o canviar de facció i abandonar la seva família. Després de la Cerimònia d' Elecció, els nous han de passar un procés d'iniciació en cada facció, i qui no superi les proves es quedarà Sense Facció. 

L'autora 

Veronica Roth va néixer a Chicago el 19 d'agost de 1988. Des de petita ja li agradava el món de la literatura i, per això, es va matricular en una universitat molt prestigiosa que li va permetre estudiar la carrera d'Escriptura Creativa, durant la qual es va sentir inspirada per crear el seu primer llibre i després la seva primera saga. Encara no ha publicat més obres. 

Ha guanyat premis com el Goodreads al Llibre Preferit el 2011, i el premi a la millor història de fantasia i ciència ficció, per a joves i adults l'any 2012.

Glòria Cuchillo i Patricia Segura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió