divendres, 15 de desembre del 2017

L'èxit de l'obra ART

El Teatre Auditori va portar ART a Granollers


El dissabte 18 de novembre és van fer dues funcions de l'obra ART al teatre Auditori de Granollers.


Art és un espectacle de comèdia intel·ligent i enèrgica sobre l'art i el valor de l'amistat. Va ser estrenada l'any 1994 i ambientada al París de finals de la dècaa de 1980. Aquesta obra explica la història d'un quadre en blanc i el preu de la seva adquisició, i posa a prova l'amistat de tres homes que semblava imposible de trencar.


L'autora és Yasmina Reza, i Jordi Galceran la va traduir al català. Es va portar arreu del món, i a Barcelona va agafar èxit l'any 2016 quan es va estrenar al Teatre Goya, en català. Els actors principals són:

  • Pere Arquillué, que  va nèixer al 1967 a Terrasa, és un actor català de teatre, cinema i té la nominació de "Butaca Award for Best Actor". 
  • Francesc Orella, nascut l'11 de juny de 1957 a Barcelona, és un actor de cinema, televisió, teatre, té duess nominacions "Butaca Award for Best Actor, Max Award for Best Lead Actor".Segur que el coneixeu, perquè protagonitza la sèrie de Merlí.
  • Lluís Villanueva, actor nascut el 26 de març de 1967 a Sabadell, té el premi "Butaca Award for Best Supporting Actor".

Art és dirigida per Miquel Gorriz, que compta amb una àmplia experiència professional com a professor d'interpretació i com a director de teatre.

Les crítiques més destacades diuen que les escenes se succeeixen amb fluïdesa. El muntatge és àgil i el ritme de l'obra no decau en cap moment. Els diàlegs són ràpids i àcids. El monòleg de Pere Arquillé és brillant i l'interpreta de forma superba. És un text molt intel·ligent i molt ven tramat.

                                                                                                                       
                                                          Gisela Pérez i Jana Pérez 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió