dimarts, 4 de juny del 2019

El posthumanisme: modificar un esser humà és èticament correcte?

Elecció o Necessitat?


El posthumanisme és un camp propi de la ciènciaficció format pel conjunt d'idees que especulen sobre un futur possible en el qual l'ésser humà domina la seva pròpia evolució biològica gràcies a la ciència i la tecnologia.

La idea del posthumanisme és un salt més sobre les idees dels segles XIX i XX en el qual es veu la ciència i la tecnologia com a eines per millorar l'entorn de l'ésser humà. L'objecte del desenvolupament posthumanista no és l'entorn extern humà, sinó l'ésser humà en si mateix. S’experimenta amb el pensament de si modificar un esser humà és èticament correcte, ja que es pretén obtenir resultats que millorin la vida de les persones en general.

Aquest camp pot abastar idees tan diverses com els ciborgs (éssers humans de cossos modificats mitjançant pròtesis artificials), l'enginyeria genètica (éssers humans alterats genèticament per millorar les seves capacitats) o idees tan radicals com el traspàs de la ment humana a entorns digitals amb el propòsit d’obtenir beneficis a llarg termini. 

Per altra banda el posthumanisme, a més d’intentar conèixer quins són els límits de l’esser humà es si mateix, genera una gran polèmica a causa, principalment, de dues raons: la visió que té la població de com ha de ser un ésser humà i també la gran varietat d’opinions que hi ha, les quals xoquen entre si arribant a disputes, ja que aquest és un tema encara “tabú”. 

En resum el posthumanisme es pot considerar com qualsevol altre pensament o idea humana, perquè tot i que no agradi parlar-ne en general, es mereix un cert respecte. Aquest respecte serà necessari obtenir-lo de tothom, ja que en un futur pròxim haurem de començar a plantejar-nos l'acceptació d'algunes de les teories que proposa, avançant-nos a l’evolució de la natura per preparar el nostre cos a les noves tecnologies.


 Alex Magariño i Xavier López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió