dilluns, 14 de març del 2022

MANIFEST PER LA PAU

 A 3r i 4t d'ESO hem elaborat diversos manifestos per la pau per mostrar el nostre desacord amb el conflicte bèl·lic que s'ha desencadenat a Ucraïna. Us en deixem aquí el que es va llegir divendres 11 de març coincidint amb les Jornades esportives de l'ESO, com a representació de tots els que hem fet.

MANIFEST PER LA PAU

En aquest escrit volem manifestar la necessitat de pau al nostre món, precisament en aquests moments entre Ucraïna i Rússia, on sembla que s’hagi oblidat que les armes no solucionen els problemes polítics.

Els motius pels quals presentem aquest manifest són pel nostre desconcert davant d’aquesta situació tan impensable en el segle XXI. Després de tots els errors que s’han comès al llarg de la història amb múltiples guerres pensàvem que la societat havia après que la guerra no soluciona res ni acaba aconseguint els objectius que aquesta persegueix.

Davant d’aquesta situació tan injusta, els alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Col·legi Jardí no podem restar impassibles i, per tant, ens comprometem a:

- Defensar que aquest conflicte no és culpa del poble i que, per tant, no hauria de ser qui més pateix en aquesta guerra i, que l’agressivitat i la violència fan molt mal a molta gent i ningú en surt beneficiat, sobretot qui més pateix.

- Denunciar la violència contra els ciutadans d’Ucraïna i Rússia i la por que s’està estenent arreu d’Europa. També volem denunciar l’ajuda que estan rebent, quant a armament i munició, els països implicats en primera persona en aquesta guerra de forces armades.

- Seguir treballant per fer veure a la gent que la guerra mai no solucionarà res i promoure la pau arreu del món.

- Demanar als caps dels governs que han dut a terme aquesta guerra, que siguin conscients dels danys que comporta una guerra. No podem deixar enrere els milions de morts que hi ha hagut durant totes les guerres que el món ha presenciat, i el patiment que malauradament es va viure. Hem d’aprendre de la història que ens han deixat per no abandonar la lluita per la pau. Anys enrere uns valents van atrevir-se a començar a fer desaparèixer desigualtats i injustícies, hem de fer que la seva lluita per la pau no hagi estat en va.

- Seguir contribuint perquè aquest món sigui un lloc millor per als nostres fills i futures generacions. Per a tota la raça humana. Que es miri enrere en el temps i es pugui dir que hi ha hagut pau al món durant molts anys.

- Seguir donant suport a les víctimes que han de sobreviure o fugir del país i saber obrir els braços a aquells que ho necessiten.

Guarim el món i que callin les armes!

Classe “David Livingstone”
Bruna Juvany i Mireia Andrés
Granollers, 8 de març de 2022

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió