L'oli de palma posa en greu perill la selva d'Indonèsia
Actualment queden tres grans selves tropicals al món: l'Amazones a Sud-Amèrica, la Conca del Congo a l'Àfrica i la selva del Sud-Est asiàtic.
Com a conseqüència de les nostres accions, s'estan destruint els ecosistemes que ens ajuden a equilibrar el clima. Els boscos fan el paper d'absorbir el carboni que deixem a l'atmosfera i aquest queda emmagatzemat als troncs, fulles i matèria orgànica del voltant. El carboni emmagatzemat va destinat als éssers vius, fins que nosaltres arribem, cremem i tallem cada arbre d'aquell bosc. Però en el moment que aquest arbre és tallat i cremat actua com una bomba que emet unes emissions immenses de carboni.
La selva d'Indonèsia crema intencionadament per interessos comercials
Indonèsia és un dels països més corruptes del món, les companyies subornen els funcionaris del govern perquè els proporcionin el permís per començar a incendiar els terrenys. Aquests incendis emeten una enorme quantitat de carboni. En el 2015 cada incendi provocat a una selva d'Indonèsia va emetre més carboni diari que el de tot els Estats Units.
A dia d'avui continuen posant en perill no només la vida de persones, sinó també de moltes espècies salvatges. Un exemple en serien els orangutans. De cada incendi que és provocat, els pocs que en sobreviuen són refugiats, incapaços de tornar a veure la seva selva, que ha estat completament destrossada a causa de la indústria de l'oli de palma.
Les decisions que prenem diàriament afecten l'ecosistema
Per què continuen talant els boscos i cremant selves? Doncs perquè nosaltres som el principal consumidor d'aquest oli, perquè nosaltres seguim comprant els productes que l'utilitzen, ignorant completament d'on provenen o com s'han format. Així que hauríem de començar a ser més conscients del que comprem en els supermercats: les decisions que prenem diàriament afecten l'ecosistema.
Si l'oli de palma està present en quasi tot el que comprem, com ho podem evitar els consumidors? Si aquests productes tenen un impacte tan devastador, per què els governs no estan imposant restriccions per evitar que les grans empreses destrossin el planeta i se segueixin enriquint? Perquè nosaltres ho permetem.
Maria Llorach i Xènia Grau
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa la teva opinió