La LOMCE o llei Wert, la setena llei orgànica educativa, està a tots els centres escolars espanyols des del dia 15 de setembre. La seva aplicació ha començat als cursos imparells de Primària (1r, 3r i
5è). Pares i directors la consideren "precipitada i mal planificada", i han decidit no renovar de moment els llibres de text tal com s'havia demanat. Com a resultat d'aquest descontentament força general, s'ha acordat per escrit derogar la llei si el PP perd el poder.
També hi ha hagut nombroses queixes sobre la nova Formació Professional Bàsica, que és semblant al PQPI. Aquest article imposa fer una revàlida per a poder obtenir el títol de Secundària, però com que no es començarà a aplicar fins al 2017, els alumnes que han començat aquest curs hauran d'esperar un any fins a obtenir el títol.
Es van aplicar unes retallades a l'educació l'any 2009 i la llei Wert les ha accentuades: s'ha produït un gran descens en les ajudes estudiantils i això ha provocat que un gran nombre d'alumnes no aconsegueixi les beques necessàries per poder estudiar, que alguns d'ells no puguin participar en el projecte Erasmus i que desapareguin milers de llocs docents.
Un dels articles de la llei Wert assegura l'escolarització en castellà a qualsevol regió espanyola on un alumne ho demani: a Catalunya, de moment, hi ha hagut 40 sol·licituds per estudiar en castellà. El govern central ha confirmat que si la Generalitat no concedís la petició als alumnes, les famílies tindrien la possibilitat de canviar el seu fill a una escola privada, i seria la Generalitat qui n'abonés totes les despeses, és a dir, uns 6.000€.
En resum, l'aplicació de la LOMCE no ha estat ben rebuda, en especial l'article que ha reduït de forma considerable les ajudes estudiantils i al secció sobre l'escolarització en castellà.
Giulia Cosmulescu i Clara Sarrià
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa la teva opinió