divendres, 12 de juny del 2015

Alumnes a les urnes

Nosaltres, els alumnes de 4t d’ESO, podem votar.

A la matèria d’Humanística vam emprendre una missió difícil; l’objectiu, guanyar les eleccions a l’Ajuntament. I tot per entendre de manera pràctica com funciona el sistema electoral.

L’inici de l'activitat i de la disputa per al poder va començar amb la constitució de diferents partits polítics; després va arribar la penjada a les aules de cartells publicitaris de cada partit, dissenyats per nosaltres mateixos. Aquest acte tradicional d’un inici de campanya va ser acompanyat per un discurs individual de cada cap de partit, tots diferents i de gran qualitat.

Després d’un sagnant debat ple de preguntes amb hàbils respostes, contradiccions dintre els mateixos partits i sabotatges sense fi, vam passar a les votacions; a 4tA clarament es va veure com a guanyador el PRAC, encara que no va aconseguir la majoria absoluta. A causa d’això es va produir una forta coalició entre dos partits: Volem i ERG. Pel que fa a 4tB, després del seu dur debat, van procedir a les votacions. El partit guanyador va ser el PPG, però només amb cinc vots, cosa que no els farà fàcil l’arribada al poder, ja que hauran de formar coalició amb altres partits, si és que volen obtenir la majoria absoluta. A 4tA, els guanyadors van exposar els seus agraïments als votants; en canvi l’oposició, només pujar a l’atri, va intentar maquillar el seu fracàs criticant la coalició.





                                                                                Arnau Martinez i Albert Arilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió