dimarts, 17 de novembre del 2015

Es descobreix el gen que provoca metàstasi òssia en el càncer de mama

Un equip d'investigadors de l'institut de Recerca Biomèdica de Barcelona liderats pel professor Roger Gomis, han descobert el gen que permet a les cèl·lules tumorals de càncer de mama migrar cap als ossos a través del torrent sanguini.


El descobriment d'aquest gen serà crucial a l'hora de detectar el pacients que estan en risc de desenvolupar metàstasi òssia després d'haver patit càncer de mama i, a més a més podria accelerar el desenvolupament del primer tractament preventiu contra les metàstasis. Posteriorment a aquest descobriment s'han començat a fer assajos amb més de 3300 pacients.

A nivell clínic, segons el que afirmen estudis recents, els fàrmacs contra la metàstasi òssia també servirien per evitar-la, però cal tenir en compte que aquest tractament pot tenir efectes secundaris, i a més el seu cost és bastant elevat i per tant no es pot subministrar massivament, sobretot quan només un 20% dels casos de mama deriva en metàstasi òssia.

El grup d'investigadors han analitzat unes 900 mostres clíniques de tumors de càncer de mama primaris en fase inicial i han descobert que, quan el gen MAF està activat, el risc de desenvolupar metàstasi òssia és 14 vegades superior que en situacions normals.

En conculsió, la descoberta d'aquest gen facilitarà l'eradicació i el tractament de la metàstasi òssia, ja que quan es detecti que aquest està activat, ja es podrà començar a aplicar per fer-ne la prevenció. 
Bernat Tresserras Gonzalo i Aitor Mato Hernández

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió