dimarts, 17 de novembre del 2015

Mydocumenta, una novetat!

MYDOCUMETA, una nova eina digital per als alumnes de 2n i 3r d'ESO de l'Escola

DE QUÈ TRACTA MYDOCUMENTA?
Mydocumenta és una plataforma que permet sobretot la creació de pòsters digitals interactius i alhora permet tenir tot un registre a la xarxa web de tota la producció que facin els alumnes amb un portafolis personal. Aquest portafolis és visible per al professorat de qualsevol matèria, que pot veure en qualsevol moment els projectes digitals que fan els alumnes. Al mateix temps, aquest últims podran tenir un registre de tota la seva producció digital durant la seva escolarització. I, a més, d’entre tots els projectes, els professors poden seleccionar els que els semblin especialment interessants per fer-los públics, de manera que tothom els pugui visualitzar.

PODEM DIR QUE ÉS MILLOR QUE EL PREZI? O EL PODEM COMPARAR?
Podem dir que Mydocumenta no té res a veure amb el Prezi. Principalment molts alumnes prefereixen el Prezi, perquè encara no tenen aquest programa per mà. Però un cop l’han provat s’adonen que Mydocumenta té força aplicacions interessants i estèticament és molt diferent al Prezi. L’objectiu principal d’aquest programa no és únicament fer presentacions, sinó que té altres utilitats com per exemple crear pòsters amb moltes prestacions, ja que permet incloure vídeos, text, imatges, sons, música, notes de veu...

COM S’INTRODUIRÀ AQUEST PROGRAMA  ENTRE  ELS ALUMNES?
Durant el mes d’octubre hi ha hagut una formació per part de l’empresa que gestiona aquesta aplicació, primer adreçada al claustre de professors, que ha fet una formació d’unes 6 hores, per aprendre a gestionar no només el format d’un pòster, sinó també les possibilitats que ofereix el programa de cara a la planificació i la metodologia de les classes. Els alumnes, ben habituats a les tecnologies, han rebut una hora de formació, que han consolidat amb la pràctica a MTI. En definitiva Mydocumenta els permetrà descobrir i potenciar la creativitat.

ANÈCDOTES:
Hi ha artistes (pintors, escultors...) que utilitzen Mydocumenta per ensenyar a la resta de les persones els seus treballs. 
Dintre de la pàgina de Mydocumenta hi ha exemples que estan molt bé i que són molt visuals. Molts dels projectes són públics.


Andrea Campobadal i Clàudia Marquès 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió