dijous, 11 de febrer del 2016

Conferència del clima de París 2015


Els humans no ens adonem dels greus problemes que pateix la Terra com a conseqüència dels canvis climàtics que causem nosaltres mateixos; introduïm una gran quantitat de gasos amb efecte hivernacle, com el diòxid de carboni, el metà… els quals provoquen un augment important de la temperatura que varia entre els 2 i 4 graus anuals.

Del 30 de novembre fins a l’11 de desembre del 2015 es va celebrar la 21 reunió mundial de canvi climàtic a París amb amb el propòsit de restablir les normatives sobre introducció de gasos a l’atmosfera, i afegir-hi restriccions i filtres. Els països participants van ser 195, entre els quals hi havia França, els Estats Units, el Japó, Espanya, el Regne Unit... I el seu objectiu fonamental era que la temperatura anual del planeta no augmenti més de 2®C en el 2020.


Altres objectius també eren:
  • Enfortir la capacitat dels països per fer front als impactes climàtics.
  • Enfortir l'habilitat per recuperar-se dels impactes climàtics.
  • Construir futures nacions netes i amb una temperatura entre els mínims acordats.
A més d'assumir objectius a llarg termini, els països volen arribar a acordar un pic d'emissions al més aviat possible.
Però per a tot això calen grans ajudes econòmiques dels propis governs i de la OMS.


Podem arribar a captar el canvi climàtic produït per nosaltres mateixos?

En la nostra vida quotidiana nosaltres notem altes temperatures o, per exemple, trobem fruites en el mercat que no són de temporada; però, el que és realment preocupant és el que no es veu un dia a dia i només es percep a llarg termini. Per exemple el desglaç dels pols provoca l’augment del nivell del mar, i el desglaç a les muntanyes causa l’augment del cabals dels rius a la primavera. Tot plegat provoca una alteració del cicle de la naturalesa; així veiem, per exemple, el florir d’algunes plantes que són típiques d’altres estacions.

Nosaltres podem ajudar a petita escala a reduir l’augment de temperatura global?

La gent del carrer realment sí que pot ajudar a reduir la contaminació global, encara que sigui a petita escala. Algunes mesures que podríem prendre serien, per exemple:
  • Reduir l'ús de vehicles privats com podrien ser el cotxe o la moto, i intentar anar amb transport públic, amb vehicles no contaminants com la bicicleta o aprofitar els viatges d’amics, familiars o companys d’empresa.
  • Reduir el consum elèctric de les nostres llars o llocs de feina...
  • Reciclar tots els productes que sigui possible...

I moltes altres coses...
Tots podem aportar el nostre gra de sorra per a fer un món millor.

 Mikel Garcia i Natàlia Salgado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió