dissabte, 10 de desembre del 2016

La LOMCE, el conflicte del curs 2016-17

Vam començar el nou curs sense saber com acabaria, amb revalida o sense, però el govern ha fet un pas enrere i ja sabem que s'eliminen les revàlides i mica en mica el conjunt de la LOMCE.


Els principals canvis que volia introduir la LOMCE afectaven sobretot a partir de Secundària. A tercer d'ESO els alumnes haurien de decidir si volien fer matemàtiques aplicades o acadèmiques per començar a orientar-se cap a l'FP o el Batxillerat. I aquest passaria a ser, precisament, el propòsit de tot quart d'ESO, que passaria a tenir dues vies: d'iniciació al Batxillerat o d'iniciació a la Formació Professional.

Els alumnes haurien de repetir curs amb tres assignatures suspeses si dues d'aquestes són matemàtiques i llengua.

Un cop superada l'ESO, els alumnes haurien de passar una avaluació, una prova abans coneguda com la revàlida. Seria indispensable per tenir el graduat d'ESO i tindria un pes del 30% sobre la nota mitjana. Així doncs, s'afegiria una prova per passar als estudis postobligatoris.

En una enquesta als alumnes de 4t d'ESO la gran majoria ha expressat la seva posició contrària, entre els professors hi ha divisió d'opinions cap a aquesta reforma educativa impulsada per l'exministre d'educació, esport i cultura, José Ignacio Wert i aprovada pels vots majoritaris de només el Partit Popular (PP).

José Ignacio Wert ex ministre d'educació, esport i cultura.
L'opinió que nosaltres compartim és que aquesta llei ens porta enrere tots els avenços que s'han conseguit en l'àmbit de l'educació, és a dir, és una llei retrògrada. Pel que fa a les revàlides, impliquen un fre a la creativitat dels alumnes: el pas per l'ESO o el Batxillerat estaria centrat a aconseguir passar una prova crucial per al futur dels alumnes.

Hem vist com s'ha votat al congrés dels diputats la derogació de la LOMCE. Però això és suficient? Creiem que també és necessari un pacte per l'educació que contingui les propostes consensuades de tots els partits espanyols per aconseguir una reforma que aconsegueixi durar més d'una legislatura.

Carlos Garcia i Nicole Keane

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió