Tots sabem què és una xarxa social, però en sabem realment la magnitud?
Fa un segon s'han escrit 7.000 tweets, pujat 750 fotos a Instagram i publicat 1.200 post a Tumblr.
Ara parlem dels buscadors, concretament de Google. Cada segon Google rep més de 38.576 consultes; si parléssim de camps de futbol, estaríem parlant de 15 bilions de camps de futbol només per emmagatzemar la informació, però els recercadors no necessiten tant d’espai físic, llavors com ho fan?
És molt simple, el que fan és que cada tres minuts la informació de recerques s’esborri del seu historial complet i se enviï aquesta informació a moltes empreses; per això serveixen les cookies, que són informació de l’historial de recerca que envia Google a les empreses per tenir informació dels usuaris, i això permet que no hagin d’ocupar tant d’espai.
Sabem que és una dada informàtica? La majoria no, però el que si saben és que penjar una foto a una xarxa social o entrar a pàgines no segures, porta un risc. I què fem al respecte? En una sola paraula, res.
No estem segurs. I el pitjor de tot és la realitat no ens agrada, no ens agrada que ens diguin que penjar aquesta fotografia a Instagram no és segur o que connectar-te a una xarxa pública comporta alguns riscos.
La privacitat
En el moment que et connectes a Internet, ningú no té privacitat. Quan entres a un URL, o quan entres amb el teu usuari a alguna pàgina web ets vulnerable a tot. Quan acceptes els termes de Google, en realitat estàs regalant-li tot allò que et penses que és segur.
Informàtic → Com és que et va tan lent l’ordinador?
Client → No ho sé.
Informàtic → Pot ser que tinguis algun virus?
Client → Impossible!
Informàtic → Per què?
Client → Doncs perquè tinc un antivirus.
Informàtic → Et penses que un antivirus et protegeix dels virus? Doncs no. L’antivirus només et protegeix d’un 15% dels virus que conté et teu ordinador. I encara et penses que estàs segur?
Client → Estic veient que tenir un ordinador, un mòbil o qualsevol dispositiu és un gran risc per a la nostra privacitat.
Informàtic → Doncs sí. Són 375€.
Client → :(
Si el client hagués llegit prèviament el nostre article, probablement no hauria hagut de pagar aquests 375€.
Si tens cap problema realment important entra al següent enllaç i informa't:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa la teva opinió