dilluns, 22 de maig del 2017

Si tens un nadó, que sigui amb seny

Les famílies amb problemes de fertilitat que recorren al mètode de l'adopció, avui dia ho fan sobretot en països com Etiòpia, Rússia o Ucraïna, en aquests dos últims el consum d'alcohol és dels més elevats del Món. A l'hora d'adoptar, moltes famílies no saben la vertadera història que s'amaga darrera dels seus futurs fills. Molts dels nens d'Ucraïna i Rússia pateixen la Síndrome d'Alcoholisme Fetal (SAF), i les famílies adoptives no en són ben informades quan fan els tràmits de l'adopció.

Prendre begudes alcohòliques durant l'embaràs pot generar alteracions neurològiques i físiques en el fetus. Es tracta d'un matalàs de malalties conegudes com a Trastornss d'Espectre Alcohòlic Fetal (TEAF). La Síndrome d'Alcoholisme Fetal és el trastorn més greu i presenta trets físics i neurològics marcats, però hi ha altres problemes vinculats inapreciables a primera vista. Els infants poden néixer o no amb característiques físiques visibles.

Les conseqüències d'aquesta malaltia poden ser molt pitjors que no sembla; segons diuen les mares catalanes adoptives de nens amb SAF, aquests presenten característiques com falta de creativitat, desinterès per la vida, dificultats per relacionar-se i concentrar-se, agressivitat i impulsivitat.

No se sap quants dels 5.000 nens i nenes que han estat adoptats en els últims 20 anys  en orfenats de Rússia i Ucraïna pateixen el SAF. Tot i que totes les famílies adoptives de nens amb SAF afirmen que no canviarien per res les seves adopcions, creiem que els orfenats haurien d'informar els pares i mares sobre els trastorns que pateixen els infants i el seu estat de salut. 

Marta Hernández i Sara Benito

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió