Les famílies amb problemes de fertilitat que recorren al mètode de l'adopció, avui dia ho fan sobretot en països com Etiòpia, Rússia o Ucraïna, en aquests dos últims el consum d'alcohol és dels més elevats del Món. A l'hora d'adoptar, moltes famílies no saben la vertadera història que s'amaga darrera dels seus futurs fills. Molts dels nens d'Ucraïna i Rússia pateixen la Síndrome d'Alcoholisme Fetal (SAF), i les famílies adoptives no en són ben informades quan fan els tràmits de l'adopció.
Prendre begudes alcohòliques durant l'embaràs pot generar alteracions neurològiques i físiques en el fetus. Es tracta d'un matalàs de malalties conegudes com a Trastornss d'Espectre Alcohòlic Fetal (TEAF). La Síndrome d'Alcoholisme Fetal és el trastorn més greu i presenta trets físics i neurològics marcats, però hi ha altres problemes vinculats inapreciables a primera vista. Els infants poden néixer o no amb característiques físiques visibles.
Les conseqüències d'aquesta malaltia poden ser molt pitjors que no sembla; segons diuen les mares catalanes adoptives de nens amb SAF, aquests presenten característiques com falta de creativitat, desinterès per la vida, dificultats per relacionar-se i concentrar-se, agressivitat i impulsivitat.
No se sap quants dels 5.000 nens i nenes que han estat adoptats en els últims 20 anys en orfenats de Rússia i Ucraïna pateixen el SAF. Tot i que totes les famílies adoptives de nens amb SAF afirmen que no canviarien per res les seves adopcions, creiem que els orfenats haurien d'informar els pares i mares sobre els trastorns que pateixen els infants i el seu estat de salut.
Marta Hernández i Sara Benito
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa la teva opinió