dimarts, 19 de desembre del 2017

Padrins i fillols una connexió màgica

A l'escola Jardí fa una colla d'anys s'utiliza una tècnica d'aprenentatge en la qual s'involucren els estudiants de 6è (els padrins) i el estudiants de P5 (fillols). Aquest mètode està pensat per ajudar a la lectura dels nens, cada setmana els padrins tenen una hora per ajudar els seus fillols perquè aprenguin i millorin la lectura.


Els fillols són emparellats amb els padrins per les tutores; cada setmana els padrins han de portar un llibre diferent que tinguin a casa, però ha de ser un llibre de quan eren petits i que els sembli adient al seu fillol/a.

Aquest projecte es realitza durant tot un any acadèmic, i allò que té de màgic és que es crea una connexió que perdura fins que els padrins abandonen el col·legi a 4t d'ESO; llavors, quan s'acosta el mes de juny, es fa un acte de comiat amb el qual els padrins i els fillols es tornen a veure per última vegada abans que els grans marxin de l'escola.

Vam fer una sèrie d' entrevistes a padrins d' aquest any i ens van donar la seva opinió del projecte:

-Teníeu ganes de saber qui era el vostre fillol?
Evidentment van respondre que sí, deien que era una experiència nova. Volien saber que se sent com a padrí ja que ells en un passat havien estat fillols.

-Com va ser la primera vegada que us vau veure?
Tots van coincidir que van tenir un sentiment d'emoció i una mica de vergonya, però que, un cop es van conèixer millor, va ser molt divertit. 

-Quins tipus de llibres vàreu portar als fillols?
Els tres tipus de llibres que més es van repetir van ser: El Patufet, llibres de detectius i d'animals.

Després d'haver fet totes aquestes entrevistes, hem arribat a la conclusió que Padrins i fillols és un projecte molt útil en molts sentits. Ajuda els infants a relacionar-se amb els altres, millora l'aprenentatge dels més petits i fa que els nens i nenes de sisè s'adonin que difícil que és intentar ensenyar algú coses i que les entengui!

Juan David Jaramillo Morales i Alex Espin Palacios

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió