El càncer de mama és una malaltia freqüent en les dones quan les cèl·lules de la mama es multipliquen sense control. El nombre de casos i la manera com afecten l’entorn familiar i social obliga a la ciència a progressar per arribar a la cura.
La manera de tractar el càncer de mama ha canviat molt durant els últims 10 anys. Els tractaments de quimioteràpia cada cop són més eficaços, i depenent de les característiques del tumor es dissenyen els tractaments a la mida de les pacients. Hi ha diferents factors pels quals podries patir aquesta malaltia: hereditaris, per l’estil de vida i la dieta. D'altra banda, també hi ha homes que desenvolupen aquest tipus de càncer, encara que no és tan habitual.
Els grans avenços són ja una realitat i mostren resultats molt gratificants, de manera que suposen passos positius per a la societat i per al control d’aquesta malaltia.
Investigadors/es de la Vall d’Hebron han trobat un fàrmac que transmet la immunoteràpia directament a les cèl·lules tumorals sense afectar les sanes. Es tracta d'un fàrmac que s'encarrega de guiar els limfòcits fins a la cèl·lula tumoral. Ho fa a través de la proteïna p95HER2, i així permet combatre el càncer en pacients que no responen a altres tractaments.
Sens dubte, és un progrés científic, i cada dia estem més a prop de trobar-ne la cura.
Mar Freixas
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa la teva opinió