dijous, 27 de març del 2014

Preparació de la sortida a Tarraco

Per fi els de lletres també sortim! Han estat set mesos treballant, aprenent i fent feina. Els altres itineraris de 4t d'ESO havien realitzat diferents sortides; els de ciències a Barruera; els de l’artístic, al Museu Picasso i els de lletres han anat a... Enlloc!
Els primers dies de març els alumnes de llatí per muto propio, hem estat treballant la cultura romana i la forma de vida de l’antiga Roma. Per aquest motiu el 26 de març visitarem in situ Tarraco. Una condició sine qua non per anar a l’excursió és fer l’itinerari de llatí, ja que sinó el fas no entendies res, i et quedaries in albis.
Com que els de lletres som especials envers els altres itineraris, la sortida evidentment serà diferent. La típica excursió es podria resumir així: a la porta de l’escola ens espera un autobús, hi pugem, arribem al lloc, fem quatre visites, dinem i tornem. Però la nostra serà tota una altra cosa. Aquesta vegada anirem amb tren i quan arribem visitarem els monuments i llocs més emblemàtics del centre històric de la ciutat, amb l’ajuda d’un guia. Esperem ser uns experts i poder participar en el tema com professionals. Un cop dinats farem un descans i a posteriori anirem a la platja a comentar la visita del matí.
Segur que serà una experiència inoblidable! Després d’aquesta visita ja podrem dir que els de llatí haurem sortit a una ciutat costanera. 
Alea jacta est!

Glossari pels de ciències:
  • muto propio: per propi impuls
  • in situ: en el lloc
  •  sine qua non: condició sense la qual no és possible alguna cosa
  •  a posteriori: amb posterioritat
  • alea iacta est: el dau ha estat tirat

Marc Burgués i Elena Mateos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió