dijous, 17 de maig del 2018

Els fonaments de l'educació

L'educació rebuda a la llar, en família, és essencial i importantíssima per crear les bases del respecte, com parlar amb correcció, saber escoltar, somriure, ser detallista i educat, organitzat, etc.


Gairebé tothom relaciona professors amb escola, però els pares exerceixen una professió fora de la seva feina, i és la d'educar els seus fills.


Els pares o tutors són els mestres naturals per excel·lència i la llar és el lloc per naturalesa per poder formar persones funcionals, responsables de si mateixes i conscients de les seves necessitats i de les dels altres. La personalitat de l'individu, doncs, és modelada en la major part en el context de la família, i és en el nucli familiar on s'aprenen les definicions personals, la forma de contactar amb altres, el maneig de les diferències, les actituds  i comportaments d'efectivitat. La importància de les funcions dels pares, no consisteix només a alimentar i cuidar els fills, sinó també a brindar-los la protecció i l'educació necessàries perquè es puguin desenvolupar com a persones sanes, bones i solidàries.


L'escola se centra més en l'ensenyament de coneixements distribuïts en diferents matèries com: matemàtiques, català, castellà, etc. Aquí ensenyen coneixements, ja sigui operacions matemàtiques, saber redactar una oració i altres que són essencials per desenvolupar la seva intel·ligència. També anar a l'escola estimula el saber-se desenvolupar a l'hora de fer alguna feina en grup, ja que és un dels principals objectius dins del centre.

Així doncs, no hi ha únicament professors dins dels centres escolars, sinó que també els podem trobar a la llar, per això tots dos llocs són imprescindibles i fonamentals per a la formació d'un nen o nena perquè es pugui desenvolupar com un adult responsable i educat.

Víctor Bagué i Guillem Álamo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió