dijous, 17 de maig del 2018

Haze, més que música

El rap es un estil de música que es caracteritza per un recitat rítmic de les lletres, que no es canten. Sorgit als Estats Units a mitjans del segle XX, es tracta d'un estil que sol ser associat amb la població nord-americana de raça negra encara que en l'actualitat transcendeix fronteres i cultures.

L'acció d'interpretar un rap es coneix com a rapejar, mentre que els intèrprets són esmentats com a rapers o amb la sigla MC (per Master of ceremony, és a dir, "Mestre de cerimònia"). En rapejar, l'MC es recolza en una melodia de fons que s'anomena beat, encarregada de marcar el ritme.

Sergio López Sanz, conegut musicalment com Haze és un MC natural de Sevilla, del barri de Los Pajaritos.


El seu començament en la música, va arrencar amb l'enregistrament d'una maqueta que va arribar a vendre al top manta, al costat dels discos piratejats, cosa que va despertar l'interès de diverses discogràfiques. Finalment va signar per la multinacional Universal. Amb el seu primer disc, la reedició ja com a primer CD de l'esmentada maqueta, va obtenir el premi al millor disc de Hip Hop a Espanya l'any 2004. Haze va créixer envoltat de delinqüència, i ell mateix va passar una temporada a la presó.


Els seus temes van enfocats sobretot a la delinqüència i a les drogues, però des del punt de vista "correcte": les seves lletres plantegen la idea que les drogues i la delinqüència és el pitjor que hi ha. Les seves lletres arriben sempre a la conclusió que el més correcte és estudiar, treballar i seguir les lleis.

Avui Haze és citat per fer conferències sobre el món de les drogues i la delinqüència i sobre com deixar enrere aquest món.

Molts han aconseguit seguir els seus passos i deixar enrere la marginalitat.

Sergio Picón

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió