dimecres, 12 de desembre del 2018

European Quality Label

El passat mes d'octubre de 2018, una de les nostres professores d’anglès de l’ESO, la Paula Fariña, va rebre el Segell de Qualitat Europeu.



Vam estar investigant sobre el tema i, per a aclarir alguns dubtes i ampliar la nostra informació, vam entrevistar la nostra professora. Vet aquí els resultats de la conversa.

El Segell de Qualitat Europea és un premi al projecte “Join hands@classroom” de la nostra teacher, dins la plataforma eTwinning. En aquest portal web, professors europeus poden proposar projectes internacionals per fer intercanvis (culturals, de cartes...) entre països. La Paula Fariña va fer uns cursets sobre el funcionament d’aquest web i com crear-hi activitats en elsquals es pogués aprendre d’una manera més divertida i dinàmica.

Durant el temps que ha estat en aquesta plataforma, ha creat projectes i ha participat en d’altres que no eren seus. Tot i que la majoria han sortit molt bé, en algunes ocasions es va trobar que els professors de les altres escoles no estaven tan compromesos com ella. 

La Paula va decidir crear el projecte “Join hands@classrom”, en el qual participaven la nostra escola (alumnes de reforç d’anglès de 3r d’ESO de l’any passat), una escola de Gal·les i una d’Itàlia. Aquest va durar tot el curs i durant aquest temps, es van enviar cartes, van fer Skype, Kahoots conjunts... Fins i tot tenien una mascota, un osset de peluix que va viatjar pels tres països, portant un regalet per a la següent classe en la qual estigués. Va ser un projecte molt complert i que va fer que els alumnes de les tres escoles aprenguessin coses noves. 

Si es creu que un projecte és prou bo com per a obtenir el premi, es demana a eTwinning l’oportunitat de guanyar el segell. Llavors aquesta tasca, i milers d’altres, que han de complir uns requisits concrets, passen uns processos d’avaluació i donen els Segells de Qualitat Europea a tots aquells que s’ho mereixin, no són només primer, segon i tercer premi, com passa normalment en les competicions. Tot i així, en el cas de la nostre profe, no va ser ella qui va presentar el projecte, sinó que li van enviar un correu dient que mereixia un premi i li van atorgar el Segell sense haver de demanar-lo.

Cal dir que el procés d'avaluació previ a la concesió del premi va ser llarg, ja que el projecte es va tancar el passat juny i els Segells els van lliurar a finals d’octubre. Això és probablement a causa que hi ha milers de projectes que hi optaven. Així doncs, el fet de saber que, tot i la gran quantitat de candidats que hi havia, la nostra escola va guanyar el premi, comporta una gran satisfacció per a tots nosaltres.

Ara mateix, els nostres profes ja tenen una colla de projectes en ment. L’any que ve, per exemple, la Paula vol reprendre el que ha estat premiat, encara que tot depèn, en part, de les ganes que hi posin els alumnes. A més a més, està fent un projecte eTwinning amb una escola francesa a 2n d’ESO, a part de dos treballs més, independents del portal web (sobre reciclatge a 2nB i a 2nA sobre l’alimentació).

Agraïm a la "teacher" que ens dediqui el seu temps i esperem que segueixi realitzant projectes tan exitosos, ja que suposa una gran satisfacció per a tots.

Aina Puertas i Clàudia Vinardell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió