dijous, 27 de febrer del 2014

El Big Bang tecnològic

ELS ORDINADORS QUÀNTICS
Des de ja fa uns quants anys, la tecnologia ha evolucionat sorprenentment, hem passat de tenir un simple aparell per trucar, a un gran smartphone del qual pràcticament depenem. Però, actualment, estem a la frontera d’un dels avenços en informàtica més importats conegut fins al moment. Estem a un pas del que podria ser una revolució tecnològica… Coneguem els ordinadors quàntics!
Els ordinadors actuals que tenim a casa utilitzen bits(unitat més petita d’informació d’un ordinador que es guia per 0 i 1 (sistema binari), i només utilitza un dels dos valors en cada cas; en canvi, els ordinadors quàntics utilitzaran qubits que, com els bits, són la unitat més petita d’informació de l’ordinador, però aquesta vegada, gràcies a als qubits en comptes dels bits, l’ordinador processarà la informació 3600 vegades més de pressa.
Google va provar un experiment que va consistir en el càlcul d’una equació matemàtica. L’ordinador convencional va trigar uns 30 minuts a resoldre-la; en canvi, el quàntic,  que considera diversos valors a la vegada al mateix temps, va trobar la solució en la meitat d’un segon.
Actualment només existeix un ordinador quàntic en funcionament, propietat de la NASA, que va pagar 15 milions de dòlars per fer-se amb la potència tecnològica del segle XXI. Però es creu que en un període d’entre 15 i 40 anys, podríem tenir un ordinador quàntic a casa nostra, de manera que mica en mica ens anirem desfent dels que algun dia també van ser grans potències tecnològiques, és a dir, dels ordinadors que utilitzem actualment.

 Adrià Robles i Marc Román

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió