dijous, 27 de febrer del 2014

Un hort biològic


L’any 2000, a la nostra professora de Naturals, Mònica Suils, a partir de la participació en un curs se li va ocórrer fer un hort biològic a la nostra escola. Un hort biològic urbà, on tot fos natural i que no contaminés més el medi ambient. Així que, amb valor i ganes, va proposar la idea al professorat. Només hi havia un problema; no hi havia prou diners per poder comprar tots els materials i eines.
Uns mesos més tard van trobar una possible solució en llegir un anunci d’un concurs de l’Enciclopèdia Catalana, que premiava projectes sostenibles amb una quantitat important de diners. Així que van decidir; presentant-se al concurs amb la idea de l’hort… Van guanyar el primer premi l’any 2001 i, amb aquests diners, van poder comprar els materials i les eines per augmentar la qualitat de l’hort.
Actualment, l’hort el manté el professor Josep Lloret i els alumnes de Pinacle, que van dues hores per setmana a l’hort, per regar-lo, revisar la possibilitat de plagues infeccioses, i per estudiar-ne el cultiu i mantenir un creixement de les plantes. Actualment, utilitzen un compostador per crear l’adob que utilitzen.
L’escola pensa seguir amb aquest projecte, que contribueix a tenir cura del medi ambient ja que no hi  utilitzen cap pesticida per intentar no alterar el creixement natural dels vegetals.

 Carles Garcia, Laura Richart, Pau Pi i Alex Fanco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió