dimecres, 9 de febrer del 2022

PER UNA ALINEACIÓ MIXTA

Messi, el millor jugador de la història... Pot arribar a guanyar al voltant de 40 milions l’any. Alex Morgan, davantera del Tottenham i millor jugadora del món. Guanya poc més de 450.000 euros l'any. En aquestes frases es cometen dues injustícies. Primer de tot, poca gent coneix el segon nom a diferència del primer. I, en segon lloc, hi ha una diferencia descomunal pel que fa al sou d’ambdós jugadors. Però si fan la mateixa feina, per què aquesta diferència?

El futbol femení ara comença a sortir a la llum. Fins ara, era estrany que una noia jugués a futbol com a esport, si una noia jugava a futbol es considerava que havia d’encaixar més amb els estereotips masculins. Encara que aquest fet no ha canviat del tot, ha millorat. Ara la societat troba millor que una noia jugui a futbol perquè simplement li agrada i que sigui tractada com es mereix. Però encara queda un llarg camí per recórrer. Per exemple: cal donar més reconeixement i visibilitat a l’esport femení i que es pugui igualar amb el masculí.

Aquests dies, hem vist com esportistes femenines, és el cas de l’Alexia Putellas, triomfaven al costat d'icones com Messi. Gràcies a aquest petit pas han canviat moltes coses i se’ls ha pogut reconèixer i donar la importància que tenen. Creiem que és imprescindible que hi hagi més visibilitat de les dones als partits, que s’emetin en canals més populars i que els partits es juguin en els mateixos grans estadis per així, entre tots, aconseguir una millora tant de tracte com de reconeixement social i econòmic de les dones esportistes.

Hem de tenir en ment que això és un treball en equip, tots hem de contribuir a aquest canvi. No només en el futbol sinó en el món femení. Estem segures que entre tots marcarem el gol del desempat.


Alba Alcántara i Ariadna Fernández 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió