dimecres, 12 de desembre del 2018

Pels altres per tu 2018

Participant en un voluntariat, no només ajudem els altres, sinó que creixem com a persones.


Des de fa poc més de 3 anys, els alumnes de 3r d’ESO des de l’assignatura d’Ètico Cívica duen a terme iniciatives d’implicació social tant dins com fora de l’horari escolar.


Alguns de nosaltres, el curs passat, col·laborant amb REIR
Enguany els nostres companys de 3r d'ESO col·laboraran amb la residència d’avis Llar Verge de la Salut de Canovelles, i amb l’entitat REIR (Recursos Educatius per a Infants en Risc), faran activitats de reforç amb alumnes del propi centre i organitzaran l’Esmorzar Solidari per recaptar diners per a l’associació REIR i la Fundació Pasqual Maragall contra l'alzheimer.

Aquest és el quart any que es coopera amb REIR una associació de recursos educatius per a infants en risc d’exclusió social. Durant l’època de Nadal els alumnes vendran piruletes de xocolata per recaptar diners i faran lots amb les joguines per a les famílies amb problemes econòmics. A més els divendres a la tarda es faran classes de reforç a aula oberta per qualsevol infant.

Per altra banda, aquest serà el segon any consecutiu que treballaran amb la Residència d’avis Llar Verge de la Salut situada a Canovelles. Durant les tardes, els voluntaris de 3r jugaran amb els avis, els ajudaran a treballar la memòria i la gimnàstica i conversaran amb ells.

Pel que fa a les tasques dins del centre, aquest serà el primer any que es faran activitats per als alumnes de l’escola. Una d’elles consistirà a potenciar les altes capacitats d’un alumne de Primària amb l’ajuda d’un estudiant de 3r d’ESO. L’equip directiu li subministrarà materials amb els quals realitzarà activitats durant hores de classe específiques. A més, dos alumnes de primària rebran ajuda a l’hora d’utilitzar eines TIC com: Power Point, Prezi, Word i altres plataformes.

Totes aquestes activitats són diferents però comparteixen el mateix fi: ajudar els altres sense esperar res a canvi. L’objectiu de tot plegat és que els alumnes vegin el món des d’un altre punt de vista i despertin l’entusiasme i la il·lusió.

Maria Casademont i Aina Carné 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió