dimarts, 15 de novembre del 2016

Seguretat informàtica

El 42% de la Població mundial utilitza Internet, comptant els països del Tercer Món

En aquest article n’analitzerem els perills i ens centrarem en l’Estat espanyol.

En general, a l'Estat, els usuaris freqüents d'Internet (aquells que s'han connectat a la Xarxa almenys un cop per setmana) suposen el 93,5% del total d'internautes. Aquests usuaris són, aproximadament, 24,5 milions de persones, el que suposa el 71,2% de la població.

Pel que fa als usuaris intensius (els d'ús diari) s’apropen als 20,7 milions de persones, el 60% de la població de 16 a 74 anys.



A partir dels 10 anys ja comencen a utilitzar el mòbil, cosa que fa cinc anys no passava, per tant, l’ús del mòbil entre la població infantil (10 a 15 anys) ha crescut molt.

D’altra banda, no ens llegim les condicions de privacitat de Google, WhatsApp, Instagram, etc. Sabeu quan ens pregunten si volem acceptar les Cookies, o la Privacitat? Quan responem afirmativament en realitat estem regalant tot allò que ens pertany. La majoria de la gent diu que ens roben o que ens prenen les imatges sense preguntar, però estem ben equivocats, en realitat nosaltres mateixos, en no haver llegit els avisos sobre privacitat, els estem donant tot allò que creiem privat o que no volem que ningú vegi.

Un dels errors més freqüents dels usuaris d’Internet és obrir qualsevol arxiu enviat per correu, entrar a les WiFi’s públiques no segures, explicar tota la teva vida a les xarxes socials i descarregar Apps de qualsevol lloc.

Segons el ministre d’afers exteriors, l’any passat Espanya va ser el tercer país que va rebre més atacs cibernètics, amb un total de 48.000 atacs.

Chema Alonso (cap de seguretat d’informàtica de Telefònica), diu que "Hem d’acabar amb les contrasenyes". Què vol dir?, que no n’hem de posar? Doncs..., sí que ho hem de fer, però d’una altra manera, amb firmes, patrons, etc.

No dediquem prou temps a la seguretat a internet, estem més atents a mirar qui penja la foto més maca a Instagram, i això fa que els Crackers tinguin més facilitat a l’hora de crackejar:


  • Hacker → Persona apassionada per la informàtica, té un gran coneixement de les xarxes i els sistemes informàtics i viu amb interès per a explorar-ne les característiques.
  • Cracker → És algú que viola la seguretat d’un sistema informàtic, amb fins de benefici propi o per fer mal al seu objectiu.




Donaries la clau de casa teva a algú desconegut? Doncs a internet ho estàs fent constantment. 

Arnau Bartrés i David Gallego

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió