dimecres, 23 d’abril del 2014

Entre roses, llibres i una mica d’amor

Era un 23 d’abril quan en un petit poble anomenat Montblanc s’anunciava el destí de la filla  del rei. En aquell temps rondava un drac que s’alimentava de tot el cultiu i ramaderia de la vila, fins al punt que l’esgotà tota. La gent del poble, desesperada per aquella pèrdua, va decidir fer un sacrifici cada setmana per nodrir el drac. Consistia a omplir una gran olla al mig de la plaça amb paperetes que contenien el nom de cada un dels habitants de la vila. Llàstima, però, que aquella setmana fos  el nom de la princesa el qui sortí triat, així que, acompanyada pel seus pares, es dirigiren a la cova del drac. Quan el destí de la donzella era clar, aparegué Sant Jordi amb l’espasa i, d’un sol cop al pit, va matar el drac. De la seva sang en sorgí un roser, una rosa del qual va anar a parar a mans de la princesa enamorada d’aquell cavaller. 



A partir d’aquell dia celebrem la diada de Sant Jordi, com a mostra d’afecte i cultura, i regalem a les dones una rosa, i, als homes, un llibre.

És un acte d’amor per remarcar l’estimació entre les parelles. Avui dia no són només el homes qui reben un llibre, sinó que es qüestió de gustos, i les llibreries ofereixen un ampli ventall de llibres de tots els estils. 
S’aprofita també aquest dia per a conèixer els escriptors d’elit i accedir a conferències d’aquests per saber-ne més sobre les obres més recomanades. 

La diada de Sant Jordi es, doncs, quan rebem i regalem un petit detall escollit expressament per a nosaltres o per a la persona que estimem. 


Paola Pessina i Júlia Lorenzo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió