dimarts, 19 de novembre del 2019

Ballant al cel com un estel

L'esbart dansaire de Granollers al Teatre Auditori, amb Ballant al cel com un estel, obra d'Albert Juvany


L’esbart dansaire de Granollers és una associació de gent que comparteix la mateixa passió per la dansa. Durant les sessions que realitzen els dissabtes al matí practiquen diferents balls tradicionals que es poden diferenciar en dos grups, els pagesos i els rics, que representen els dos grups socials  predominants en l’època en la qual estan inspirats els balls.

És una activitat enfocada a nens i nenes, amb l’objectiu de mantenir viva la història de Catalunya. Aquests, es reparteixen en tres grups. El primer, format pels més petits, s’anomena les espardenyes. El segon grup està format per nens i nenes de 5è i 6è de Primària i obté el nom de les faixes i els més grans reben el nom de les barretines. 

El mes d'octubre passat, van presentar al teatre Auditori de Granollers un ball inspirat en l'obra “Ballant el cel com una estel”, d’Albert Juvany, amb qui tenim la sort de poder comptar com a pare d'alumnes de la nostra escola. Tracta sobre una nena que somia poder volar, però no sap com aconseguir-ho. A través de les diferents escenes van introduint totes les danses prèviament practicades. 

Va ser un èxit!
                                                                        Marta Burgués i Jordi Juy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió