divendres, 22 de març del 2019

Lluitant per una cultura accesible

Quan anem al cinema i ens asseiem a les butaques, ens sentim en un món paral·lel ple d’emocions i d’entreteniment. És una experiència de la qual tot ésser humà hauria de poder gaudir. Per un cop podem provar anar al cinema amb els ulls o les orelles tapades, les emocions que es produeixen no són les mateixes ja que si no no pots veure o no pots escoltar, serà difícil seguir la pel·lícula. 


Per aconseguir que una pel·lícula sigui accessible, cal que estiguin implicats tots els agents al voltant d'una producció cinematogràfica: directors, productors i distribuïdors. 

A l'Estat espanyol hi ha més de 800 sales accessibles. 


Àngel Garcia Crespo va posar en marxa una línia d'investigació dedicada a fer més accessible la cultura per a les persones amb discapacitat sensorial: cegues i sordes. I així va ser com van desenvolupar WhatsCine, una aplicació que permet a persones amb discapacitat visual i auditiva gaudir del cinema o del teatre. 


WhatsCine, és un sistema que funciona mitjançant aplicacions gratuïtes per a iOS i Android, en cinemes i televisió. Únic al món, disposa de 3 sistemes d'accessibilitat: audiodescripció, llengua de signes i subtitulat adaptat. No es necessiten pantalles secundàries, ni monitors portàtils; funciona a través del teu smartphone o tablet, amb accessibilitat totalment inclusiva, no percebuda per la resta de persones!

La integració de persones minusvàlides no hauria de ser cap problema i per això cada vegada estem més conscienciats i posem més mesures per al desenvolupament del dia a dia de qualsevol persona, però sembla que l'oci no està tan present en aquests esforços d'accessibilitat.

Oriol Altimira i Oriol Garcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió