dijous, 5 de juny del 2014

Preparant-nos per al futur

La fibra òptica arriba a Granollers

Granollers és una de les primeres ciutats d’Espanya on s’està duent a terme la instal·lació de fibra òptica, que proporcionarà a les nostres llars una connexió d’última generació.
La companyia de telefonia Jazztel, ha invertit 180 milions d’euros en aquest projecte on participaran 27 ciutats de tota Espanya (14 ciutats catalanes i 13 a la resta d’Espanya).
Aquesta nova connexió utilitza la tecnologia FTTH (fibra a la llar) molt present a països com els Estats Units i Japó, que permet accedir amb una millora de velocitat, qualitat i seguretat als serveis de telefonia, ADSL i televisió.
Actualment diverses companyies d’ADSL ofereixen una connexió d’internet que, com a màxim, ofereixen 100 MB reals si tenim connexió de fibra òptica, tot i que a la majoria de les nostres llars podrem navegar con a màxim entre 10 i 20 MB, ja que no tenim fibra òptica.
En aquest nou projecte que ofereix la companyia Jazztel, les connexions rondaran les 200 MB, dada que duplicarà la màxima connexió que a hores d’ara podem obtenir mitjançant la fibra òptica.
La ciutat de Granollers ha estat triada per dur a terme aquest projecte com a conseqüència d'un estudi que indica que és una de les ciutats espanyoles amb més consum d’internet anual en relació al nombre d'habitants.
Al voltant de 23500 llars, empreses i comerços gaudiran de la connexió un cop acabi la instal·lació. A més, aquest projecte crearà 120 llocs de treball a la ciutat, fet que n'afavorirà el creixement econòmic

Marc Roman i Adrià Robles





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió