dimarts, 24 de novembre del 2015

Escacs, una activitat d'aprenentatge

Jugar a escacs és una nova manera d'aprendre que han aplicat a molts centres escolars.


La pràctica del joc dels escacs estimula la intel·ligència dels alumnes, i habitua els infants a parar atenció en tots els seus moviments, cosa que poden aplicar a la vida real. Utilitzar un joc per ensenyar, doncs, és una metodologia pràctica, fàcil i culturalment rica.

El nostre centre ja fa temps que va optar per aplicar-lo, de manera que durant tota la primària els alumnes inverteixen una hora setmanal a practicar el joc dels escacs.


Als alumnes els agrada molt la classe d'escacs perquè la consideren una hora de joc i no l'entenen com una assignatura més; els agrada molt competir i fins i tot guanyar i perdre. El professor Francesc Martí, responsable d'aquesta matèria, ens ha comentat que, al principi els nens i les nenes no accepten bé del tot la derrota, però que, amb el temps, aprenen a perdre i respectar el seu adversari. S'ha convertit en una activitat que alguns alumnes practiquen a casa o en les estones de migdia, quan es queden a dinar.

S'ha observat que repercuteix positivament en alguns aspectes escolars, com per exemple en l'àmbit matemàtic, en què els alumnes adquireixen un millor càlcul mental o capten i memoritzen més ràpidament la informació. La majoria dels alumnes estan interessats en aquesta matèria i estan atents a l'explicació i a l'hora de jugar.

Haurien de fomentar la pràctica del joc d'escacs a totes les escoles i entre alumnes de totes les edats, ja que es molt útil i als nens i nenes els encanta.

Mikel Garcia i Natàlia Salgado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió