dijous, 17 de març del 2016

Malgrat tot, una victòria

La First Lego League és un programa Internacional en el qual participen 62 països. El principal objectiu és impulsar l'interès per l'aprenentatge dels joves adolescents fins als 16 anys.

Aquesta competició està dividida en tres parts:
  • El projecte robòtic: consisteix en la realització de missions proposades per la First Lego League, i dutes a terme per un robot personalitzat específicament de cada grup
  • El projecte científic: aquest any ha tractat sobre el "Trash Trek", o gestió de residus. Els components de l'equip Tech Garden han creat un abocador intel·ligent capaç de detectar el volum de residus que conté mitjançant un sensor ultrasònic. Més tard, aquestes dades són enviades a la central de gestió de residus, per així poder traçar la ruta més adient per a la recollida de residus.
  • Finalment, es tenen en compte els valors de cada grup, posant-los a prova amb un simple joc.

Com el curs passat, els alumnes d'ALCA de robòtica del Col·legi Jardí de Granollers, alumnes amb certes inquietuds científiques i tecnològiques, principalment relacionades amb la robòtica, van assistir a l'esdeveniment de la First Lego League. 


Sis alumnes amb un objectiu, participar i obtenir bons resultats representant al seu equip Tech Garden a la Fist Lego League, celebrada a la Universitat de Vic. Els integrants d'aquest equip són: Marc Gera, Bernat Tresserras, Mikel Garcia, Gerard Gómez, Laura Isidro i Aitor Mato.

Els Tech Garden, preocupats per la gran competència que hi havia, van començar la competició encapçalant el marcador en les dues primeres rondes, però, finalment, els participants granollerins van ser vençuts a l'última ronda, de manera que van quedar segons. Per mala sort no van poder passar a la final, celebrada els dies 12 i 13 de març. 

Hem demanat a alguns dels integrants de l'equip que ens expliquessin com va transcórrer el dia per conèixer de primera mà la seva experiència:

En arribar a la Universitat de Vic tot anava perfecte; vam entrar i vam anar a provar el robot, després es va celebrar la cerimònia d'inauguració i seguidament es va dur a terme la primera ronda on vam quedar primers amb una puntuació de 499 punts. Després vam presentar el nostre treball científic a un jurat el qual ens va avaluar. Vam començar la segona ronda i vam acabar seguint primers amb una puntuació de 515 punts. Finalment, a la tercera ronda no vam tenir sort, i un altre equip ens va superar en puntuació. Amb tot això vam aconseguir una puntuació de 515 punts i la segona posició al ranking. Llàstima que no ens vam poder classificar per la final. Els equips classificats eren d'Osona casualment la comarca on se celebrava la competició.


Gerard Vallespí i Paula Cadenas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió