dijous, 12 de maig del 2016

Les proves Cangur 2016

Les proves Cangur són unes proves matemàtiques originades a Itàlia que enfoquen aquesta matèria d’una manera diferent; utilitzen la lògica, la teva manera de pensar per descobrir les solucions dels problemes,  has d’arribar a la resposta final de cada problema amb una estratègia diferent, i no et calen uns gran coneixements matemàtics per a tenir una bona puntuació.

COM FUNCIONEN?

Actualment aquestes proves estan distribuïdes en 2 blocs: de 1r a 3r d’ESO i de 4t a 2n de Batxillerat. Cada curs té la seva pròpia prova, i cada prova té diferents fulls i ordre de preguntar per evitar les còpies. A cada prova hi ha 30 preguntes que són les mateixes per a tot un mateix curs. Els cursos superiors van tenint preguntes cada cop mes complexes, dividides en 3 blocs diferents formats per 10 preguntes cada un. Cada pregunta del 1r val 3 punts; del 2n, 4 i del 3r, 5 punts. Si no respons, no passa res; però, si respons malament, perds una tercera part dels punts que val la pregunta. 

LES PROVES CANGUR A LA NOSTRA ESCOLA

Cada any hi participen més escoles i més alumnes, d’arreu de tot el món. La nostra escola hi participa fa molts anys, en les categories de 3r i 4t d’ESO; 1r i 2n d’ESO han estat incorporats a les proves aquest any. 

Sens dubtees tracta d'una manera engrescadora de fer mates.
                   
                                                                                                                                     Mikel Garcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió