En un actual article del diari "El Mundo", el centre d'investigacions sociològiques ha fet públic un baròmetre que correspon al més de febrer i, que parla sobre la utilització del telèfon mòbil i de les xarxes socials per part dels espanyols; segons les enquestes, gairebé la meitat dels espanyols utilitza les xarxes socials, principalment les de missatgeria instantània, d'una forma contínua; és a dir, estan totalment pendents dels seus missatges. L'altra meitat dels espanyols utlitza el Whatsapp per a qüestions relacionades amb la feina o simplement per planificar una sortida o activitat. Sigui com sigui, les xarxes socials han passat a tenir un pes molt important arreu del món.
A part de servir per enviar missatges i per a diverses aplicacions socials, els telèfons mòbils també s'utilitzen, és clar, per trucar. La majoria dels enquestats realitza entre 5 i 10 trucades diàries. Malgrat això, Whatsapp continua sent l'aplicació més utilitzada i més extensa entre tots els espanyols, ja que un 98,1 per cent dels enquestats la utilitza.

Les persones no som conscients de l'efecte i les conseqüències que generen la utilització tan constant de les xarxes socials. És cert que en moltes ocasions ens ajuden a comunicar-nos d'una manera fàcil, ràpida i còmoda, ja sigui amb persones a qui veiem més sovint o amb persones que no es poden veure tan freqüentment. Però, per contra, els efectes negatius són diversos: ens allunyen de les persones que tenim més a prop per ajuntar-nos amb d'altres que estan més lluny o que fins i tot ni tan sols no coneixem físicament.
Per tant, podem afirmar que les noves tecnologies, entre les quals s'inclouen les diferents xarxes socials, ens ajuden a conèixer les diferents notícies i fets que succeeixen arreu del món, però cal tenir en compte els riscos que aquestes poden comportar.
Carla Ramírez i Laia Pericas
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa la teva opinió