dijous, 12 de maig del 2016

Una gran pèrdua

El passat dia 25 de març del 2016 el famós jugador barcelonista d'origen holandès, Johan Cruyff, va perdre la batalla contra el càncer de pulmó que arrossegava des de feia anys. 


La mort de Cruff ha colpit i ha sorprès, donat que  en les seves últimes aparicions públiques feia impressió que estava vencent la malaltia.


Johan Cruyff, conegut internacionalment com un dels millors jugadors de la selecció holandesa, va ser el primer futbolista guanyador de la pilota d'or tres vegades seguides i va canviar la història del Barça com a jugador i com a tècnic. Les seves primeres experiències en el món del futbol van ser a l'equip holandès "Ajax Àmsterdam", anys més tard va ser fitxat pel Barça, amb el qual la seva carrera futbolística va ser fulgurant i el va portar cap a l'èxit. Johan va instaurar uns valors futbolístics i molt importants per als seus companys i per als jugadors que va entrenar. Al seu llibre Me gusta el futbol podem llegir algunes de les seves frases més importants; aquí us en reproduïm algunes:
  1. "Si tu tienes el balón, el rival no lo tiene"
  2. "En mi equipo, los delanteros solo deben de correr de 15 metros, a no ser que sean estúpidos o estén durmiendo."
  3. "Si marcas un gol más que tu oponente, ganas"
  4. "Si yo hubiera querido que me entendieras, me hubiera explicada mucho mejor."
  5. "El dinero tiene que estar en el campo, no el banco."
  6. "No soy creyente. En España, todos los 22 jugadores se santiguan antes de salir al campo. SI resultara ,siempre sería empate."
Per tot plegat, dies després de la seva mort hi ha hagut events commemoratius, per vetllar la seva mort i reconèixer la seva vàlua personal i tot el seu esforç durant la seva carrera futbolística, com a jugador i com a entrenador. Al Club blaugrana es va celebrar un memorial sobre Cruff al llarg de les dinou hores del qual van assistir 15.158 persones, entre les quals podem destacar personalitats com expresidents del FCB o l'actual president del Real Madrid.

A Johan Cruyff sempre el recordarem per la seva filosofia i per una manera de pensar caracteritzada per l'autoconfiança. "La gente que no está a mi nivel no puede afectar mi integridad"



Gerard Vallespí i Paula Cadenas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió