dissabte, 11 de juny del 2016

CERVANTES vs SHAKESPEARE: Qui ha tingut el millor homenatge?

"Els 200 actes programats pel IV Centenari de la mort de Cervantes, s'han quedat curts al costat de l'homenatge que fa el Regne Unit a Shakespeare", això és el que diuen els propis acadèmics espanyols.


En aquest article hem fet una petita comparació entre els homenatges que ha rebut cada un dels dos autors de la literatura universal.

Comencem parlant de l'homenatge que va rebre William Shakespeare, l'autor d'obres com Romeu i Julieta o Hamlet,

Shakespeare solament rep homenatges per part del seu país natal, el Regne Unit, sinó que també se n'han celebrat en 140 països més, i pel que es veu tots tenen un mateix objectiu, atraure a l'obra de l'autor a través de les noves tecnologies. Una de les activitats que està tenint més èxit es du a terme a través de les noves tecnologies: des d'una tablet o d'un ordinador, estiguis en el país que estiguis, pots posar-te en el paper del propi Shakespeare i passejar per l'escenari de qualsevol teatre de l'època o veure com les representaven. En resum podríem dir que el Regne Unit i més de mig planeta s'ha abocat a fer el millor homenatge.

Pel que fa a Cervantes...


A l'Estat espanyol hi ha més de 200 activitats preparades per commemorar l'il·lustre autor del Quixot, però en comparació amb l'homenatge a Shakespeare, aquestes activitats queden pobres i antiquades, i com diu el corresponsal de The Times: "Sembla molt més formal, potser una mica antic". Aquesta falta d'originalitat a l'homenatge espanyol, també ha estat criticada pels propis catedràtics del país.

Cal dir que el Regne Unit ja anava preparant en aquest aspecte, ja que portava més de dos anys anunciant el quart centenari de Shakespeare, però, en canvi, aquí amb prou feines fa un any que la comissió va començar a preparar aquest gran esdeveniment de la literatura.

Però res no està dit, la batalla pel millor homenatge acaba de començar.


Pau Ortega i Laura Isidro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió