dimarts, 10 de gener del 2017

1015 dies

No podeu anar a l'escola! Prohibim l'ensenyament a nenes! Aquestes són les cruels i dures paraules que es repeteixen en els caps de les  nenes segrestades a Nigèria l'any 2014. Ara, a través d'unes negociacions entre el govern de Nigèria i Boko Haram, amb l'ajuda de la Creu Roja, s'han alliberat recentment 21 de les 200 menos segrestades. 


Tot va començar l'abril 2014 al poble de Chibok, al nord de Nigèria. El grup terrorista Boko Haram, va interrompre el col·legi de secundària on hi havia més de 300 alumnes. Les constants amenaces de Boko Haram a les diferents escoles, havien provocat el tancament de diverses d'elles, però l'escola de Chibok va continuar la seva activitat malgrat les múltiples amenaces d'aquest grup terrorista.



#BringBackOurGirls

En conèixer-se la notícia del segrest, les escoles d'arreu del món van manifestar-se per demostrar que aquelles nenes comptaven amb el suport de milers d'estudiants. A aquesta campanya, anomenada #BringBackOurGirls, s'hi va sumar molts famosos. L'organitzadora de la campanya va ser Michele Obama.


Tots els adolescents, professorat, nens i nenes... vam sortir al carrer per manifestar-nos, i cada institut ho va fer de diverses maneres. La nostra escola va fer unes pancartes amb un missatge d'ànim i tots junts vam fer un minut de silenci.


                     


                               
Carla Rubio i Marta Molina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió