dimarts, 17 de gener del 2017

L'ictus i les lesions medul·lars: la marató de TV3 2016

Com ja sabeu, l'ictus i les lesions medul·lars són problemes greus que no es poden prendre a la lleugera i requereixen investigació per poder trobar-ne solucions; representen la segona causa de mort i la primera d'invalidesa en els adults dels paisos occidentals i, encara que no ho sembli, són més habituals que no ens pensem; aproximadament cada sis minuts es produeix un ictus a l'Estat espanyol.

Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i les percepcions, de les emocions i la conducta, així com de l'atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. D'altra banda, les lesions medul·lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntaria i manca de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivats d'aquest estat. Segons si la lesió és completa o parcial, i en funció del nivell en què es produeixi, les conseqüències seran més o menys greus. En els últims anys, els experts han notat que les causes d'aquestes lesions han canviat força; han disminuït les provocades per accidents de transit i han augmentat les provocades per accidents domèstics amb persones d'edat més avançada.

La 25ª edició de la marató de TV3 ha volgut col·laborar en el recapte de diners per a la investigació d'aquestes malalties. Cada any, la fundació posa de la seva banda per participar en la recerca i la investigació de diverses malalties i també demana l'ajuda de voluntaris. En aquesta darrera edició, la del Nadal del 2016, s'han recollit 8.490.607€ per ajudar en la investigació de l'ictus i les lesions medul·lars.



Ajudem a fer crèixer el marcador per a la pròxima edició!


                                                                                                            Sara Benito i Daniel Ballesteros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió