dimarts, 19 de desembre del 2017

La robòtica eductiva

La robòtica és una matèria relativament nova, l'objectiu principal de la qual es ensenyar de forma lògica, fer pensar a l'alumne, programar i resoldre problemes.


La matèria de robòtica s'incorpora a l'escola.


Una important finalitat d'aquesta matèria és el treball en grup i es premia l'assoliment i l'exposició d'aquest objectiu. Els professors que la imparteixen a la nostra escola són en Gerard Mattis i en Lluís Valls, a l'ESO, i el professor Francesc Martí, a Primària.

Els mètodes d'estudi que s'acostumen a usar per poder dur a terme aquesta matèria, ens els ha explicat el professor Gerard Mattis: es proposa una sèrie de fitxes amb activitats a realitzar que plantegen petits reptes amb els quals l'alumne ha de demostrar que pot superar qualsevol dificultat. A més, s'ha de saber explicar als companys el repte o problema que s'ha dut a terme. Un exemple és un petit concurs que fan els alumnes de robòtica a l'ESO, que consisteix a posar a prova els robots que prèviament han dissenyat a classe: col·loquen una línia recta amb dos obstacles i el robot que primer arribi al final del camí, sense tombar-los, serà el guanyador.

L'ALCA de robòtica


Resultado de imagen de robotica
D'altra banda, els alumnes d'ALCA de robòtica participaran en el concurs, FIRST LEGO LEAGUE, com cada any. Aquesta lliga és un repte internacional que desperta interès entre els joves per la ciència i la tecnologia.

Cal recordar que el curs 2013-2014 es va dur a terme un fet important en aquesta escola: els alumnes que van participar en la lliga LEGO, van quedar classificats en tercer lloc i van ser guanyadors del premi Casa Taradellas a l'emprenedoria.

Els alumnes de robòtica aprenen a donar presència física a les seves creacions, amb diferents materials. Quan s'aporten solucions vàlides i provades, s'enforteix el lideratge dels alumnes, ja que adquirint confiança, la seva capacitat per resoldre reptes cada vegada més complexos augmenta.

Víctor Bagué i Guillem Álamo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió