dimarts, 3 d’abril del 2018

Korea als jocs olímpics d'hivern

Els darrers jocs olímpics d'hivern s'han celebrat a la localitat sud-coreana de Pyeong-chang i, com era d'esperar, han deixat uns quants titulars.

La situació política a les Corees és precària. Un dictador, Kim Jong-Un, una guerra que dura més de 70 anys i les seves diferències històriques divideixen el país, però, en situacions com aquestes, cal apartar les diferències d'uns i altres i remar en la mateixa direcció.


Imagen tomada con exposición múltiple de la atleta japonesa Miyabi Onitsuka durante la prueba de clasificación de Big Air de Snowboard, el 19 de febrero de 2018.Els atletes nord-coreans i sud-coreans van desfilar sota una mateixa bandera a l'estadi Arirang, davant els líders polítics dels dos països, i es van emportar l'ovació dels 35.000 coreans presents. Posteriorment es va interpretar amb molta emotivitat l'himne no oficial que representa els dos països. Dies abans de l'esdeveniment, hi havia certa incertesa sobre si aquesta manera de presentar les diferents disciplines olímpiques provocaria el rebuig del públic, ja que l'última vegada que les Corees van desfilar conjuntament va ser als jocs olímpics de Torí l'any 2006.

L'esport, una vegada més, ha estat utilitzat com a símbol d'unió i pau, encara que hagi estat només durant un curt període de temps. Molta gent es pregunta si això suposarà un abans i un després al conflicte, però el cert és que durant les setmanes posteriors als Jocs no hi ha hagut notícies sobre cap avenç, per bé que hi ha esperança per part dels ciutadans dels dos països.

No sabem si els líders polítics han aprofitat la situació per satisfer les seves necessitats econòmiques, o si ha estat únicament una qüestió d'imatge i disciplina, però el que és ben segur és que, quan els líders ho volen, no hi ha conflicte polític ni social que els separi.

Christian Fato

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió