dimarts, 5 de març de 2019

La petjada de la Xina a la cara oculta de la Lluna

La Xina ha aconseguit per primera vegada a la història, fer arribar una nau a la cara oculta de la Lluna.La sonda Chang’e 4, nom que va rebre en honor a la deessa xinesa de la Lluna, va fer el seu allunatge a la zona sud de l’immens cràter Aitken, el més antic i més profund que hi ha sobre la superfície de la Lluna. La sonda ja ha enviat les primeres imatges d’aquesta part del satèl·lit que no es pot observar mai de la Terra estant. 

La cara oculta del nostre satèl·lit és molt poc coneguda, perquè mira en direcció contrària a la Terra a causa de les forces gravitacionals que desprèn el nostre planeta. Es coneix que aquesta situació incomunica digitalment la part fosca respecte la Terra. 

El país xinès té grans aspiracions científiques per aplicar al satèl·lit de la Terra, sobretot des que va veure que els nord-americans n’han perdut l’interès. De fet, el govern xinès hi té una obsessió ben curiosa: volen construir una Lluna artificial per il·luminar una ciutat i també es plantegen un experiment biològic, per demostrar que existeix la possibilitat de viure-hi.


                                                                      Júlia Bruach i Clàudia Segovia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió