dimarts, 17 de desembre del 2019

L'amor en l'adolescència

Al llarg de la vida es senten diversos tipus d’amor. Principalment, es sent amor matern filial i fraternal. Però, l’amor característic de l’adolescència és el romàntic


L'adolescència és l'etapa de la vida en què apareix la nostra capacitat per sentir l’amor romàntic. Els adolescents com nosaltres, o al menys la majoria, comencem a experimentar aquest sentiment quan arribem a aquesta edat. També és l’edat perfecta per explorar, per provar coses noves, incloent l’amor i les relacions.

L’amor romàntic es caracteritza per dos punts principals: el desig i la intimitat. El desig consisteix, principalment, en l’atracció sexual o física cap a una altra persona; és a dir, tenir ganes de tocar, besar i tenir relacions sexuals. La intimitat és la connexió que es desenvolupa cap a la persona per qui sents amor romàntic. Aquesta intimitat provoca que compartim més moments, estones i pensaments personals amb la persona que estimem.

Precisament, el fet que l'adolescència sigui una etapa de trànsit fa que la forma en què els adolescents visquem l'amor romàntic vagi canviant segons avancem en aquesta edat.


L’amor al llarg de l’adolescència és molt comú i ressalten dos períodes. Durant la primera adolescència, quan comença a aparèixer l'amor romàntic, és el període que la majoria dels nois i noies vivim com una forma d'encaixar millor en un grup. Tenir una relació amb algú és, generalment, la fórmula que fem servir noies i nois per formar part del grup d'amics. Per contra, quan van passant els anys, l'amor romàntic entra en un segon període i esdevé la via per trobar una parella per a la vida.

L'amor en l'adolescència és la via per anar madurant. Un període d'aprenentatge que ens prepara per a l'amor adult.

                                                                         Adrià Moral i Joan García

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió