dimecres, 18 de desembre del 2019

Cimera del Clima 2019

Els impactes del canvi climàtic se senten a tot arreu i tenen conseqüències molt reals en la vida de les persones


Els últims quatre anys han estat els més calurosos de la història i les temperatures hivernals de l'Àrtic han augmentat 3 ° C des de 1990. Els nivells de la mar estan pujant, els esculls de corall moren i estem començant a veure l'impacte fatal del canvi climàtic a la salut a través de la contaminació de l'aire, les onades de calor i els riscos en la seguretat alimentària. Això només són algunes de les moltes conseqüències que el canvi climàtic i l’escalfament global estan produint. 


És per això que des del 1922 se celebra el que es coneix com a “Cimera del Clima”. Aquest any Madrid ha estat la ciutat encarregada d'acollir la XXV Cimera de Clima des dels dia 2 a 13 de desembre, també coneguda com a COP25 (Conferència de les Parts). En aquesta Cimera hi han participat al voltant de 25.000 representants de 200 països reunits a Madrid, a IFEMA, per aconseguir arribar a fer reals acords per millorar i combatre el canvi climàtic, signats en congressos anteriors.

Però aquesta trobada ha tingut també per endavant dos reptes concrets: un de polític i un altre de tècnic. D'una banda, ha de servir perquè es doni una "clara demostració" per part dels països per "ampliar l'ambició" contra l'escalfament, ha indicat així el secretari general de l'ONU. D'altra banda, ha recordat, s'ha d'acabar de desenvolupar l'Acord de París i fixar els criteris per posar en marxa mercats d'emissions, cosa que fins ara no s'ha pogut fer pel desacord entre els països. Aquestes són les claus de la COP25 que ha situat Madrid en el centre de l'acció contra l'emergència climàtica.

Marta Burguès i Carla Montero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió