dijous, 30 de gener del 2020

Enredats a les xarxes

Les xarxes socials s'han convertit en una de les coses imprescindibles per a les noves, i no tan noves, generacions 


Plataformes com Instagram, Facebook o Twitter han canviat la manera de viure de la gent, ja que una de cada quatre persones al món les usen. Molts dels joves no saben el que és viure sense poder connectar-se a Internet diàriament i sense cap mena de problemes. Però, realment són tan bones o, per contra, són més dolentes que no creiem? 


Instagram té més de 1.000 milions d’usuaris, i alguns estudis demostren que es la pitjor xarxa per a la salut mental dels adolescents. Les xarxes socials tenen conseqüències no gaire positives per a la salut, et poden provocar ansietat i depressió. Està demostrat que 1 de casa 6 joves experimenta algun trastorn d’ansietat en algun moment de la seva vida, i les taxes de tal fet han augmentat un 70%. Gairebé 80.000 nens i joves pateixen depressió severa. També poden fer-te dormir malament, poden aconseguir que les persones triguin més a dormir i acabin dormint menys hores del que realment necessiten. Un estudi també ha demostrat que les noies expressaven un desig més gran per canviar la seva aparença com ara la cara, els cabells i/o la pell després de passar temps a Facebook. Aquests són alguns dels molts efectes negatius que provoquen les xarxes socials.

Però no tot és dolent a les xarxes: els aspectes més positius en els quals van destacar aquestes aplicacions van ser la capacitat de prendre consciència, sobretot a YouTube, d'expressar-se i trobar una identitat pròpia, Instagram, i de crear comunitat i trobar suport emocional.

Les xarxes socials són un espai on els joves poden expressar les seves passions i interessos, i un lloc on poden compartir el seu contingut creatiu. Un punt molt positiu de les xarxes socials, és la possibilitat d’estar connectat amb amics o família que resideixen en un altre país o lluny teu. També ofereixen la possibilitat de realitzar nous amics a través de les xarxes, tot i que els joves haurien d'abordar això amb precaució i si queden amb algú per primera vegada haurien de fer-ho en algun lloc segur. 

Finalment podem dir que les xarxes socials, sí que són perjudicials per a la salut, encara que no tot és tan negre com ens ho pinten, ja que també hi ha coses positives d’aquestes plataformes. Realment és com tot a la vida, si no s’abusa de les coses, tan bones com dolentes, no generen gaires problemes perjudicials per a la salut. Amb un bon ús d’aquestes aplicacions tot el que tens per davant serà bo i, a sobre, coneixeràs gent nova.
     Pol Amores Hernández

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió