dilluns, 10 de febrer del 2020

Llibres solidaris

Aquest Nadal els nois i noies de 3r d’ESO del Col·legi Jardí van fer el recapte de Nadal a partir de la venda de llibres de segona mà


Cada any els alumnes de 3r d’ESO organitzen un recapte solidari per recollir diners per a alguna causa benèfica. Els últims anys s'havia fet un esmorzar solidari de pa amb xocolata, per al qual es collia una aportació mínima de dos euros per alumne/a, i durant el qual els alumnes de 3r d'ESO  cantaven nadales, que havien practicat prèviament a l’aula, amb el professor de música.

Tots els diners recaptats aquest curs van ser donats a ONCOVallès i REIR, una entitat sense ànim de lucre formada per un grup de professionals de l’àmbit de l’educació social i el tercer sector que gestionen projectes i accions per a la millora de la situació dels col·lectius en risc d’exclusió social, principalment de la infància.

No obstant això, aquest curs s’ha fet de manera diferent: no s’ha fet un esmorzar solidari per recaptar diners, sinó a partir de la recollida de llibres que els alumnes i professorat del centre van portar solidàriament, i que es van posar a la venda en una paradeta davant l’entrada del l’escola. Els guanys d’aquesta nova activitat solidària van ser mínimament inferiors respecte a edicions anteriors, en què el mètode per recaptar diners es feia, com hem dit, amb l’atractiu del pa amb xocolata.

Creiem que la venda de llibres és una activitat que ens fa implicar més a tots en el recapte de diners, ja que hem de portar nosaltres els llibres; no obstant això, les activitats que fèiem durant el dia en què es repartia el pa amb xocolata tenien un caire més lúdic i social.

És per això que proposem que la venda de llibres segueixi endavant, però creiem que s’hauria d’incloure una activitat que permetés la trobada tradicional dels alumnes de l'escola fora de l’aula per poder celebrar el Nadal tots junts.

Marc López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió