El temps a la Península Ibèrica ha estat últimament condicionat per un fenomen atmosfèric que ha provocat fortes pluges de vent i precipitacions abundants. Les zones que més es van veure afectades van ser Catalunya i el País Valencià.
La borrasca va inundar milers d'hectàrees i i va destrossar platges, a més es van produir fortes nevades que van deixar sense classe milers d'alumnes en diverses regions i, finalment, va tenir lloc una crescuda de diversos rius.
A Girona, uns 300 veïns van haver de ser desallotjats d'una urbanització a Massanes davant la crescuda del riu Tordera, on la força de l'aigua i del vent va fer caure dos ponts entre Blanes i Palafolls, mentre a la xarxa de Rodalies de Barcelona diverses línies van patir talls.
Més de 200 carreteres es van trobar afectades pel temporal; 34 van quedar tancades a Catalunya; sis, a la Comunitat Valenciana i dos, a les Balears. Van morir 10 persones i 4 van resultar desaparegudes.
Delta de l'Ebre i Balears demanen la declaració d'emergència a les zones danyades per la borrasca Glòria. Només a Barcelona els danys pugen a 12,5 milions d'euros i la conselleria Educació xifra en 10,1 milions les reparacions pendents en 492 col·legis públics.
La relació de l’huracà Gloria amb el canvi climàtic
El fenomen catastròfic que va passar per Catalunya resulta estrany, ja que es més propi de la tardor. Però avui dia tant el mar com l'aire tenen més temperatura a l'hivern, a causa del canvi climàtic. Les temperatures més altes dels oceans i la pujada del nivell dels mars juguen un paper important.
De fet, l'aigua càlida és el motor que acciona el procés dels huracans. Donat el canvi climàtic i l'augment de les temperatures dels oceans, com més calenta estigui l'aigua, més possibilitat hi ha que augmenti la velocitat del vent.
El canvi climàtic,per tant, sembla al darrera de l'empitjorament dels impactes produïts pels temporals.