dimarts, 10 de març del 2020

El meu cos és la meva carcassa

Avui dia, una petita part de la població utilitza com a mitjà de transport el patinet elèctric. Però no tothom està prou informat dels seus avantatges i inconvenients.


Un patinet elèctric és un vehicle amb dues rodes (algunes vegades tres), entre les quals hi ha una plataforma que serveix per sustentar el conductor. Per sobre de la roda del davant-hi ha el manillar, dissenyat com un pal que surt de l'eix de gir de la roda i acaba en forma de "T" a l'extrem superior. Poden haver dos tipus de rodes: les rodes de goma massisses que no es poden "punxar" i tenen una llarga vida útil, però no poden absorbir vibracions, i també existeixen les llandes pneumàtiques, constituïdes per pneumàtics plens d’aire que ofereixen una millor conducció, ja que absorbeixen millor les vibracions i els cops que els pneumàtics de goma sòlida. No obstant això han de complir una sèrie de normes i prohibicions: 

  • Està prohibit anar sota els efectes de l'alcohol o de les drogues: la sanció serà entre 500 i 1000€.
  • Prohibit l’ús del telèfon mòbil o de qualsevol sistema de comunicació: la sanció serà de 200€.
  • Prohibit l’ús de cascs o auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so: la sanció serà de 200€.
  • En el cas que l'ordenança municipal contempli l'ús de casc i l'usuari no el porti, la sanció serà de 200€.
  • No és permès circular per voreres o zones de vianants: la sanció serà de 200€.
  • Conducció nocturna sense enllumenat ni peces o elements reflectants: la sanció serà de 200€.

Per a la seva conducció, també hi ha limitacions pel que fa a l’edat: Madrid, edat mínima 15 anys; Barcelona, ​​edat mínima 16 anys; València, edat mínima 16 anys.

Però el patinet presenta força utilitats: el pots fer servir per anar al col·legi, anar a treballar, pots fer un vol amb els amics per la ciutat..., sense contaminar. Tot i això, es produeixen accidents greus i fins i tot de vegades els accidents amb patinet poden provocar la mort.

Nosaltres us recomanem que respecteu les normes; conduïu amb prudència i utilitzeu proteccions, ja que és una forma d’evitar accidents. Fem de les nostres ciutats entorns més segurs.

Oriol Fortuny i David Piguillem

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió